Tökkiikö netti ?

Internetyhteysongelmille voi olla monia syitä ja kannattaa ottaa yhteyttä LamisNET:iin, mikäli haluaa asiaan nopean ratkaisun tai ainakin tiedon siitä miten asiaa kannattaisi lähteä selvittämään.

Yksi tavallisimmista syistä on operaattoriyhteydessä oleva väliaikainen häiriö, josta tietoa yleensä löytyy suoraan operaattoreiden WEB-sivuilta esim Googlettamalla ”häiriökartta + operaattorin nimi”. Ongelma voi johtua myös ADSL-päätelaitteen tai 4G -reitittimen virhetilanteesta, johon monesti ensiapuna on uudelleen käynnistys.

Monissa kiinteän kupariyhteyden käyttöpaikoissa voi olla myös heikkokuntoisia kaapeleita tai yhteysmatka operaattorin keskittimelle liian pitkä. Tässä tilanteessa suositellaan kokeilemaan esim 4G yhteyttä tai tiukassa paikassa Ukkoverkkojen 450MHz yhteyttä, jonka saa kauttamme. Tuo Ukkoverkkojen liittymä toimii sielläkin missä mikään ei pitäisi toimia.

4G yhteydet ovat häiriöherkkiä luonnonilmiöille, yhtäaikaiselle käyttäjämäärälle, maastoesteille, selektiivilaseille (rakennusten lämpölaseille), mutta yllättävän monessa tapauksissa näillä langattomilla yhteyksillä päästään huimasti nopeampiin yhteysnopeuksiin esim kupariyhteyksiin verrattuna.

Ylöspäin lähteävä datanopeus langattomissa yhteysvaihtoehdoissa on monesti yli 10Mbit/s luokkaa tai jopa reilusti parempi, jolloin esim pilviratkaisujen käyttö onnistuu mainiosti.

Valokuituyhteys on tietysti se paras vaihtoehto, mutta monesti myös se kallein.

LamisNET voi selvittää asiakkaalle parhaiten sopivan liittymävaihtoehdon.